21.11.16

Wij zijn allemaal moleculen (3)

Wij zijn allemaal moleculen
Susin Nielsen

De populaire beauty Queen Ashley heeft nooit op een broertje zitten wachten, ze heeft namelijk het perfecte leventje, met de perfecte ouders… Totdat haar vader gevoelens blijkt te hebben voor een ander… een andere man. Ashleys leven staat compleet op zijn kop, en dit wordt haar grootste geheim ooit. Maar ze is niet de enige waar het leven niet zo gaat zoals ze wil.

De dertien jarige en hoogbegaafde jongen Steward wou altijd al een zusje, alleen hij heeft dit nooit gekregen. Totdat zijn moeder overlijdt aan kanker en zijn vader na een tijdje een nieuwe vriendin krijgt, de moeder van Ashley, gaat zijn wens eindelijk in en trekken hij en zijn vader in bij Ashley en haar moeder. Alleen niet iedereen is heel blij met de verandering om een groot gelukkig samengesteld gezin te worden. Ashley zit namelijk totaal er niet op te wachten op een nieuw broertje, sowieso niet iemand die zo’n nerd is als Steward. Alleen weet ze niet dat als alles tegen zit, Steward de enige is die ze echt nog heeft, nadat haar allergrootste geheim heel de school door gaat en heel haar leven voor haar op de kop staat…

Dit boek sprak me meteen aan toen ik het zag. De cover is heel mooi en vrolijk, ondanks dat ik zelf niet veel van scheikunde af weet en snap, snap ik wel wat moleculen hebben te doen met het verhaal en waarom deze titel is gekozen. Nee geen zorgen, als je net als ik ook niet van scheikunde hou, dit boek gaat helemaal niet over scheikunde. Het boek is een mooi verhaal, het laat namelijk twee kanten zien van twee totaal verschillende stereotypen mensen. Beiden totaal verschillend, maar beiden niet een heel makkelijk leven. Het is heel mooi om te zien dat  niemand het perfecte leven heeft. Maar buiten dat het een mooi boek is, is het ook enorm grappig, ondanks dat er dus ook enorm serieuze stukken inzitten. Ook al klinkt dit als een cliché boek van:”natuurlijk worden ze uiteindelijk beste vrienden en zo”, dat is niet helemaal waar. Het einde is niet helemaal wat je verwacht en dat maakt mij altijd blij. Dus dit boek is zeker ook een aanrader om te lezen.

Gelezen door Eva (14 jaar)