25.10.16

Lobsters

Tom Ellen & Lucy Ivison

1 woord over dit boek: hilarisch. Ik heb denk ik nog nooit zo hard gelachen over een boek, dit komt niet alleen door de gĂȘnante situaties waar de hoofdpersonen steeds in terecht komen, maar ook omdat het heel realistisch is. Dit is niet zo’n boek waarin de hoofdpersonages verliefd worden, direct bij elkaar komen, trouwen na 2 weken en dan samen een geweldige toekomst krijgen, het gaat er een klein beetje anders aan toe.

Hannah en Sam kennen elkaar niet maar ze hebben wel het zelfde doel voor ogen: niet als maagd naar de universiteit gaan. Ze zijn beiden net klaar met de middelbare school en hebben dus nog een zomer vrije tijd voordat ze dan eindelijk naar de universiteit gaan. Ze willen alleen absoluut niet als maagd naar de universiteit gaan, ondanks dat dit een best bizar plan is gaan ze er wel beiden helemaal voor. Alleen loopt hun geweldige geplande zomer niet zo als ze dachten dat het zou gaan. Het wil allemaal niet lukken, en dat komt niet alleen door die twee alleen. De nutteloze maar wel lief bedoelde raad van vrienden en de extreem awkward dates die ze er aan over houden helpen ook totaal niet mee om de zomer te laten slagen. Maar gelukkig brengt het lot Sam en Hannah bij elkaar, maar bij elkaar blijven? Dat is niet zo makkelijk, komen ze achter.

Ondanks alle dingen die er gebeuren heeft het boek wel een happy ending. Ik vond het boek zelf persoonlijk echt geweldig omdat het niet alleen dus heel erg grappig is, maar het boek wordt ook vanuit twee verschillende perspectieven geschreven, dus je maakt het verhaal niet alleen mee vanuit Hannah maar ook vanuit Sam, zo kom je er dus ook achter hoe die twee over elkaar denken en dat vind ik zelf heel erg leuk. Er is alleen 1 nadeel aan dit boek: als je er eenmaal aan begint kan je het gewoon niet meer weg leggen, dit boek is dus zeker een aanrader als je eens ontspannen wil lezen en wil lachen!

Gelezen door Eva (14 jaar)