24.10.16

AntoniaIedere morgen zingt Antonia de sterren van de hemel om de vogels in het bos wakker te maken! Maar, daar zijn zij niet altijd even blij mee: ze willen nog even doorslapen en bovendien: Antonia zingt vals, en de vogels mopperen en schelden op Antonia en komen uit hun nestjes met een flink ochtendhumeur.
Maar wát als Antonia niet meer iedere morgen voor ze zou zingen, wát als Antonia er de brui aan geeft en op zoek gaat naar een andere plek. Wat zou er dán gebeuren?

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Piet Grobler heeft dit verhaal van de (bijna) tachtigjarige Anke de Vries prachtig geïllustreerd. De kleuren spatten van de pagina's af en de vogels zijn uitbundig en vrolijk, zelfs als ze boos kijken.

We vinden de tekeningen van Piet Grobler zo leuk dat we nu ook het pakpapier van met de vogels uit Antonia in de winkel hebben én we hebben een kleine tentoonstelling met het originele werk van de illustrator. Dus kom naar de winkel om je boek in dit mooie papier te laten inpakken en om de tekeningen te bekijken van Antonia, de Bianca Castafiori van het bos!

Waar:  De Nieuwe Boekerij
Wanneer: van 25 oktober tot 5 november 2016

Antonia
Anke de Vries
Illustraties: Piet Grobler