26.9.16

Virus (3)

Virus
Mirjam Mous

In het boek Virus van Mirjam Mous gaat Kriss, een jongen met Gilles de la Tourette, op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden in de bergen een man dood en vluchten bang weg.

Tot toe was het boek erg spannend, maar vanaf hier werd het verhaal wat sloompjes verteld. Ze gaan dan samen naar een afgelegen dorpje waar de zon nooit schijnt. Daar gebeurt steeds hetzelfde en er wordt veel onnodige informatie verteld. Zoals wat ze elke dag eten en wat voor klimaat het is. Zo gaan er dan weer een paar bladzijdes voorbij zonder spanning.

Op het laatst is het wel weer erg spannend. Dan wordt de clue verteld. Als ik het niet voor het panel had gelezen, had ik het boek niet uitgelezen. Maar ik ben nu toch wel erg blij dat ik het toch had uitgelezen, omdat het op de laatste bladzijdes toch wel erg spannend was.

Het is een apart boek dat niet zo vlotjes is geschreven. Tip aan de schrijver: Schrijf de eerste 150 bladzijdes ook spannend. U weet al hoe het afloopt en dat het later natuurlijk erg spannend wordt, maar als je er zo nietsvermoedend aan begint is het toch erg saai.

Gelezen door Rozemarijn (13 jaar)