26.5.15

Lek

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/14-jaar-en-ouder/lek
Jacobine de Brauw


Ik heb het boek Lek gelezen. Dit boek is geschreven door Jacobine De Brauw en is uitgegeven door Querido. Het boek heeft een gave kaft die er stoer uitziet.Dit boek gaat over twee jongens, Willem en Max. Willems’ vader is een verslaggever bij een krant. Hij is volgens de overheid overleden door een ongeluk. Maar Willem gelooft dat niet. Hij denkt dat de overheid zijn vader heeft vermoord, omdat hij een radioactieve lek op het spoor was in Zeeland.

Hij gaat samen met Max naar Den Haag, om onderzoek te doen naar zijn vaders dood. Precies die dag wilt de minister van economische zaken zijn plannen voor vier nieuwe kerncentrales presenteren. Al snel zitten Max en Willem in een complot waar de hoogste politici bij betrokken zijn. Hun stellen het bezoek van Max en Willem niet op prijs en doen er alles aan om hun uit de weg te werken. Meer over dit boek kan ik niet echt zeggen, want dan verraad ik alles al een beetje.

Dit boek is erg goed en spannend geschreven. Wat ook mooi is dat je van alle kanten meekijkt, de ene keer word er verteld uit de ooghoek van de minister, en de andere keer word er verteld vanuit Max of Willem. Dat maakt het boek ook erg spannend. Wel is het zo dat er erg veel ongeloofwaardige dingen in gebeuren, bijvoorbeeld dat Max toevallig het wachtwoord van een computer weet die van de minister is.

Ondanks dat geef ik het boek een 9,5 omdat het zo spannend is.
Gelezen door Thomas  (15 jaar)