8.5.15

De Ridders van Rosande

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/12-t-m-14-jaar/de-ridders-van-rosande
Lydia Rood

De ridders van rosande is een boek vol spanning en avontuur. En het is een beetje gebaseerd op het sprookje; de zes zwanen. Het gaat over Jorinde. Ze groeit op met zes oudere broers. Maar als ook haar zesde broer het huis uit gaat om de andere broers te zoeken en ridder te worden wil ze eigenlijk niets liever dan met hem meegaan, maar een meisje kan geen ridder worden en moet weven en uiteindelijk ook trouwen. Maar Jorinde wil niet trouwen. Ze is vastbesloten haar broers te gaan zoeken. ’s Nachts gaat ze stil naar buiten, zadelt haar paard Ala en gaat ervandoor.
Ik vond het een heel meeslepend boek. het las echt als een trein! En ik vond het ook heel knap geschreven omdat ik me heel goed kon inleven in de hoofdpersoon. En niet alleen in de hoofdpersoon, eigenlijk ook in alle andere personages.
Het is ook geschreven op een manier waarvan je denkt. Dit kan gewoon in het echt gebeuren(een tijdje geleden dan) En daardoor is het ook heel geloofwaardig. Een mooi verhaal kan je het dus wel noemen!

Gelezen door Lucas B. (12 jaar)