22.5.15

Erfgoed

http://www.denieuweboekerij.nl/erfgoed-box
Christopher Paolini


“De wind, die door de nacht huilde, bracht een geur met zich mee, die de wereld zou veranderen. Een lange schim hief zijn hoofd op, stak zijn neus in de wind en snoof. Om zijn karmozijnrode haar en kastanjebruine ogen na, zag hij eruit als een gewone sterveling.”
Het gaat over een boerenjongen die aan het jagen is in “Het Schild”, een bergketen waar de burgers van Caverhall bang voor zijn. Als er ineens een enorme blauwe steen met een luide knal en ontploffing tevoorschijn komt, besluit  hij hem mee te nemen naar huis. Toen hij dat had besloten was zijn volledige leven voorgoed veranderd.
Vanaf hier begint een reis, die zelfs naar de dwergen in Farthen dûr en naar de elfen in Elsemiera gaat. Hij komt voor veel vrienden en vijanden te staan en hij krijgt veel steun en bondgenoten,  maar ook voor veel verraad.
Ik vond het een geweldige serie en dan te bedenken, dat Christopher, de schrijver, toen nog maar 15 jaar was. Je word er vanaf het allereerste begin ingezogen en het liefst wil je alle boeken in één keer lezen zonder te slapen, eten,  naar de wc te gaan en voor school is al helemaal geen tijd.
PS: als je de film editie van Eragon hebt, dan raad ik je aan pas op het einde naar de plaatjes te kijken, want het verklapte voor mij al te veel.

Gelezen door Jelmer (14 jaar)