24.2.15

Hugo

Uitvinding van Hugo Cabernet
Brian Selznick


Vanaf zijn plekje achter de klok kon Hugo alles zien. Zijn vingers wreven zenuwachtig over het notitieboekje in zijn zak, maar hij zei tegen zichzelf dat hij geduld moest hebben. 

Nadat de vader van Hugo dood ging bij een brand, ging Hugo wonen in het treinstation bij zijn oom. Nadat zijn oom verdwijnt zorgt Hugo ervoor dat alle klokken goed blijven lopen en leeft hij door te stelen.  Toen zijn vader nog leefde waren ze begonnen met het repareren van een automaton. In het station steelt hij radertjes van een speelgoedwinkeltje om hem verder te repareren. Wanneer hij wordt betrapt, ontwikkelt zich een mooi verhaal.
Het is een prachtig boek met mooie zwart-wit illustraties. Jammer genoeg zit er niet heel veel tekst in, waardoor je het boek heel snel uit hebt. Je zou willen dat het doorging. De schrijfstijl van deze schrijver is heel ritmisch, het is bijna een gedicht. Zelf heb ik eerst de film gezien, maar eigenlijk hoef je die niet te zien, want door de illustraties vormt zich al een film. Maar het is wel een mooie film.
Deze  schrijver heeft ook het boek “Het Wonderkabinet” geschreven en dat is even prachtig.

Gelezen door Jelmer (14 jaar)