24.3.15

De Labyrintrenner

James Dashner

Ik heb het boek De Labyrint Renner, gelezen.
Dit boek is oorspronkelijk een Engels boek, namelijk The Maze Runner. Het boek is ook verfilmd en er zijn meerdere boeken. Dit boek is geschreven door James Dashner en is uitgegeven door Querido.
Ik heb dit boek gekozen omdat het mij een leuk boek leek met een mooie kaft.
Het boek gaat over een jongen, Thomas, die in een soort mijn-lift wakker word zonder enige herinneringen. Alleen zijn naam weet hij nog. Als hij stil komt te staan na een tijdje worden er twee luiken geopend door een paar jongen. Als Thomas er uit komt, ziet hij dat hij omringd is door 4 grote stenen muren. Dit wordt door de andere jongen de Laar genoemd. Hij krijgt een rondleiding door een kleine jongen, die Chuck heet, door de Laar. Chuck verteld hem dat er buiten de vier muren een labyrint zit, en dat het labyrint elke dag in de avond veranderen en dat dan de deuren in die vier muren dichtgaan. In dat labyrint zitten Grievers, een soort robot achtige wezens die erg dodelijk zijn. Al snel komt Thomas er achter dat iedereen in het de Laar zijn gedachten van vroeger zijn kwijtgeraakt, behalve diegene die zijn gestoken door een Griever en die het hebben overleefd, hun hebben enkele herinneringen terug. Verder kan ik er niks over vertellen, want dan verklap ik het verhaal al.

Ik geef dit boek een 9,5, want het is gewoon een heel spannend en mooi geschreven boek waarin er heel erg veel gebeurt. Als je van de Hungergames houdt kan ik je dit boek zeker aanraden, het lijkt er erg veel op.

Gelezen door Thomas (13 jaar)