4.2.15

Trilogie: De Test

Trilogie: De Test
Joelle Charboneau

De Test  deel I
Tijd kent geen genade
Cia Vale woont in de koloniën, die zijn opgericht door de mensen die de zeven oorlogsfasen hebben overleefd. Ieder jaar mogen de beste studenten meedoen aan de test. Cia mag daarheen, maar gaat weg met een waarschuwing van haar vader om niemand te vertrouwen. Als ze op het testcentrum aankomt, blijkt de test niet te zijn wat ze dacht.

De Studie deel II
Falen is geen optie
Zelfs in deel II is de test niet afgelopen. Tijdens de studie is niets wat het lijkt en ontdekt ze de keiharde waarheid over haar vriend Thomas.

Het Examen deel III
De tijd tikt door ….
In het derde en laatste deel mag Cia zelfs stage lopen bij de president van de koloniën. Het is het laatste examen en de inzet is hoog. Alles en iedere seconde telt. Cia moet telkens op haar klasgenootjes vertrouwen, terwijl ze bewezen hebben, dat ze niet te vertrouwen zijn.  Het is fantastisch slot wat je totaal niet kon verwachten. En het blijkt dat de test nooit is opgehouden.
Het is een fantastische serie en het liefst zou je alle drie de delen in één dag willen uitlezen. Het is mooi en boeiend geschreven.  Let wel op dat dit boek vanuit het perspectief van een meisje is geschreven, maar voor mij maakte dat niks uit. Voor de fans van de Hunger Games en Divergent is dit een echte aanrader.

Gelezen door Jelmer (14 jaar)