5.4.13

Split (2)

Swati Avasthi, schrijfster van
Split


Dit boek is anders dan andere boeken die ik heb gelezen. In andere boeken heb je vaak een onderwerp over liefde, spanning of bijvoorbeeld angst. Meestal is het toch enigszins luchtig. Ik vond dat dit boek echt binnen kwam. Het is een triest verhaal waarin Jace Witherspoon, de hoofdpersoon, en zijn moeder worden gekleineerd, getreiterd en zelfs geslagen door zijn vader. De buitenwereld ziet hier natuurlijk niets van; de vader is een respectabele advocaat. Aan de vele plagerijen, pesterijen en fysiek geweld lijkt niet te ontkomen. Dit voelt allemaal heel benauwd. 
Christian, de broer van Jace, is lang geleden al van huis gelopen. De vader was toen ongelofelijk woest. Als op een dag de vader Jace uit huis schopt, gaat Jace op zoek naar zijn broer. Een nieuw leven. Ook Jace heeft aardig wat bijzondere trekjes, en dat gaat niet altijd helemaal goed. Daardoor loopt de relatie met zijn broer niet zo goed. De rol van de moeder vond ik ontroerend.
Ondanks dat het boek triest en psychologisch is, is het toch aangrijpend om te lezen. Het is goed geschreven en ik raad het dan ook aan voor lezers van 14+.

Gelezen door Joep (14 jaar)