25.8.17

Eilanddagen

Gideon Samson

“‘Hoi,’ klinkt het zomaar ineens achter je. Je draait je om – nog steeds boos natuurlijk. In feite kun je het ook kwaad noemen, of razend, of woedend zelfs, of razend van woede. Maar wat het ook is dat je bent, met die jongen op dat lage stenen muurtje tussen de weg en het strand heeft het allemaal erg weinig te maken.”
Jakob wordt, in de vakantie, naar een Grieks eiland gestuurd waar zijn vader woont. Hij kent daar niemand, heeft zijn vader al eeuwen niet meer gezien. En vindt het er maar saai. Op een dag na een grote ruzie met zijn vader, wordt hij naar buiten gestuurd en ontmoet Miech (Michális). Ze worden grote vrienden en beleven leuke dingen samen. Dan komt Puk, Miechs vriendinnetje een week te vroeg naar het eiland. En ontdekt Jakob van alles over liefde, leven, en zichzelf.

Ik vond Eilanddagen een heel leuk boek. Het is geschreven alsof jij Jakob bent. Wat wel lastig is als je een meisje bent. Het leest heel erg makkelijk, en ondanks dat er niet echt een groot avontuur in zit, blijf je van het begin tot eind geboeid. Ik las het boek daarom ook in een klap uit. Ik geef dit boek een 9,5.

Gelezen door Emma (12 jaar)