7.6.12

Split

Swati Avasthi

Na een laatste afranseling, wordt Jace het huis uit gestuurd. Als hij het waagt om terug te komen, dreigt zijn vader, zal hij zijn moeder vermoorden. Dus gaat Jace noodgedwongen op weg naar zijn broer Christian, in de hoop dat hij hem onderdak zal geven.
Christian was vijf jaar geleden weggelopen. Jace was de tel kwijtgeraakt hoe vaak Christian naar de EHBO moest gaan. Christian probeerde altijd de klappen, die voor zijn moeder bedoeld waren, op te vangen. Na dat Christian weggelopen was, werd Jace de nieuwe boksbal van zijn vader.
Christian neemt Jace in huis. Ze proberen ook hun moeder over te halen om te komen en hun vader te verlaten, want hij zal haar nog een keer doodslaan.
Voor Jace begint het moeilijk te worden om zijn woede in bedwang te houden. Hij wil NIET zo worden als zijn vader. Het geheim tussen hem en zijn vriendin begint ook aan zijn geheugen te knagen...

Wauw, wauw en nog eens wauw! Wat een prachtig boek!!!
Een ontroerend verhaal vol met spanning. Eenmaal begonnen blijf je geboeid tot het einde. De tegenstrijdige gevoelens van Jace en zijn angst om zo te worden als zijn vader raakte me diep.
De snelheid van het verhaal was precies goed en de spannende momenten volgde elkaar op. De kern van het verhaal was vooral dat je eerlijk moet zijn en andere moet vertrouwen.
Alle valkuilen en fijne momenten maakte het tot een mooi en mogelijk realistisch boek.
 
Gelezen door Lotje