26.6.17

Storm, Het paard van een dollar


Storm, Het paard van een dollar
Lauren St John

Ik vond het boek niet makkelijk te lezen. Ik kwam er maar moeizaam doorheen. Als ik er uit voor gelezen werd ging het beter. Ze gebruiken veel Engelse namen en gingen te veel op in details. Ik vond het verhaal moeilijk te volgen.
Casey Blue is gek van paarden. Ze woont samen met haar vader in een grote stad in Engeland. Haar vader is inbreker en moet soms ook de gevangenis in. Ze doet vrijwilligerswerk op de manege Hopeless Lane. Op een dag loopt ze in de stad en komt ze twee mannen met een paard tegen. Dit paard is op weg naar de slagerij omdat het erg wild is en het paard is erg verwaarloosd. Casey wil het paard redden en neemt het mee naar de manege. De eigenaresse van de manege stemt uiteindelijk in om het paard daar te mogen verzorgen en berijden. Stap voor stap gaat het beter en ze kan zelfs wedstrijden met haar paard gaan rijden. Ze geeft het paard de naam ‘Storm’.
Casey heeft een goed contact met mevrouw Smith die in de stad woont en waar zij dagelijks een kopje thee gaat drinken. Op een dag komt ze er achter dat mevrouw Smit vroeger ook een eigen paard had en veel wedstrijden gereden heeft. Ze was bijna olympisch kampioen. Door geld problemen moest zij haar paard verkopen. Haar man had enorme schulden door gokverslaving.

Mevrouw Smith besluit om Casey te trainen en voor te bereiden op wedstrijden.
Mevrouw Smith en haar vader steunen Casey in het wedstrijd rijden.
De rijke Anna Sparks was het grote voorbeeld van Casey en zij won veel wedstrijden. Toen Casey ook heel goed bleek te zijn deed Anna heel gemeen tegen haar.
Op een dag doet zij mee aan een crossparcours “Badminton”met veel hindernissen over het water. Anna valt van haar paard en wordt zo boos dat zij haar paard mishandelt. Casey rijdt geweldig en wordt 3e. Een hele knappe prestatie. Ze voelt dat Storm haar de liefde teruggaf die zij jaren aan hem gegeven heeft.

Gelezen door Sophie (9 jaar)