10.12.16

Charlotte's Droompaard (2)

Charlotte's droompaard - Gevaar op de manege
Nele Neuhaus

Het boek sprak mij omdat het er leuk uit zag. Ik ben het gaan lezen omdat ik erg van paarden en van paardenboeken houd. De titel klonk spannend. Het was ook een leuk en spannend boek en ook een beetje zielig.

Dorothee heeft een paard gekocht met Inga. Inga wil al heel lang vriendinnen zijn met Dorothee. Charlotte is boos op Dorothee omdat zij met Inga  een paard heeft gekocht. Maar dan vertelt ze zelf een paard heeft gekocht in Frankrijk. Vlak voor een belangrijk rij examen is haar zadel verwoest. Een hele tijd later krijgt ze een brief: “Charlotte heeft zelf gevaarlijk spul over haar zadel gegooid, de legen fles ligt in haar cluisje, groet Kesler.”
Charlotte pakt een blad dat inga heeft geschreven en daar staat kluisje ook met een ‘c’. Ze komt er achter dat inga de brief heeft geschreven en het zadel heeft verwoest. Ze mag nooit meer op de manege komen. Het paard van Inga en Dorothee is nu alleen van Dorothee. Helaas is het paard vaak kreupel en kan hij niet meer goed genezen. Hij krijgt een prik en hij gaat dood. Charlotte en Dorothee zijn weer BPF (Best Paarden Friends).

Gelezen door Sophie J., 9 jaar