16.1.16

De evolutie van Calpurnia Tate

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/9-t-m-12-jaar/de-evolutie-van-calpurnia-tate

Het boek gaat over Calpurnia. Het enige meisje uit een gezin met zeven kinderen.
Het is 1899 en er heerst een hittegolf over Texas. Iedereen is slap en moe en blijft zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt.
Omdat niemand op Callie (Calpurnia) let, kan ze doen waar ze zin in heeft; De natuur onderzoeken. Callie gaat elke dag naar buiten naar de rivier achter haar huis. Op een dag komt ze haar grootvader daar tegen. Hij is een echte natuurwetenschapper. Eigenlijk kent Callie haar Grootvader helemaal niet zo goed. Ze vraagt zich eigenlijk af of hij haar naam wel weet.. Ondanks dat bouwen ze een hechte band met elkaar op. Callie heeft de tijd van haar leven wanneer ze elke dag de tuin in glippen om dingen te onderzoeken. Op een dag vinden Callie en haar opa een speciale plant.. Maar midden in het avontuur besluit Callie’s moeder dat haar dochter een echte huisvrouw moet worden. En dat is het begin van een leuk avontuur!

Ik vind dit een superleuk boek, omdat het een echt meisjesboek is, maar dan zonder glitter en glamour. Het verhaal lezende zit je helemaal in de wereld van de familie Tate.. Het is wel zo dat er niet één grote spannende gebeurtenis in zit. En dat maakt het juist leuk!

Gelezen door Klaske (11 jaar)