8.10.15

Raar maar waar! (2)


Stine Jensen is filosofe en dat betekent dat ze heel diep nadenkt over allerlei moeilijke vragen zoals Waarom leef je eigenlijk? of  Hoe weet je zeker dat wat je doet goed is?

Ze woont in een kasteel diep verscholen in het bos samen met haar poes Sofie (tenminste dat zegt ze!) en daar krijgt ze heel veel post van kinderen die haar een vraag stellen, zoals bijvoorbeeld dat meisje dat op haar verjaardag een Barbie van haar oma krijgt maar eigenlijk helemaal niet meer van Barbie's houdt!! En dan roept ze toch O, wat leuk!  Dus vraagt zij aan Stine: Waarom lieg ik? En Stine gaat dan uitleggen waarom dat is en of dat nou wél of eigenlijk níet erg is en ondertussen doet ze ook nog een leuke breinbrekende filosofische uitspraak waar je lekker over na kunt denken: iedereen liegt, behalve ik! (hier klopt dus iets niet!)


Die vragen beantwoorden doet Stine Jensen in het boek Lieve Stine, weet jij het? En Sverre Fredriksen heeft er hele leuke tekeningen bij gemaakt!

Als je ook wel eens nadenkt over vragen als worden we langzaam maar zekere een soort robots? of wie is eigenlijk de baas over mijn leven? of ook zo'n lastige vraag als waarom ben ik bang voor de dood? moet je dit boek zeker gaan lezen!

illustraties: Sverre Fredriksen