11.9.15

Eve & AdamEve & Adam
en toen schiep het meisje de jongen
Michael Grant

EVE  wordt overreden door een tram en met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar haar been er weer wordt opgezet. Net na de operatie staat haar moeder er op, dat ze wordt overgeplaatst naar haar privéziekenhuis bij haar werk. Ze is namelijk een uitvinder van medicijnen voor zeldzame ziektes. Eve verveelt zich zo en haar vriendin mag niet komen, omdat haar moeder haar een dronken slet vindt. En daarom mag ze van haar moeder in een computerprogramma een jongen creëren.

Solo woont in het gebouw waar Spiker Biofarm (het bedrijf van Eve’s moeder) is gevestigd. Zijn ouders zijn bij een auto-ongeluk omgekomen. Eve’s moeder werd toen zijn voogd. Hij hoeft niet te werken, maar doet graag klusjes om zo meer te weten te kunnen komen over Spiker Biofarm en hij is een meester hacker. 

Eve heeft geen last van haar been (HET BEEN) maar de dokters willen het verband er niet afhalen. Solo geeft haar een stick, waar vreemde beelden op staan. Wat gebeurt er bij Spiker Biofarm? Zal het worden opgedoekt? En de perfecte jongen, die ze heeft gecreëerd, is die perfect? 
Een erg goed boek, maar dat zijn alle boeken van Michael Grant trouwens. Ik vind het een zeer verslavend verhaal, waar zonder dat je het echt merkt filosofische vraagstukken voorbijkomen. Een leuk boek dat voor mij niets met het oorspronkelijke verhaal van Adam en Eva te maken heeft. 

Gelezen door Jelmer (15 jaar)
PS: Ze heet trouwens volledig Evening.