16.9.15

Darlah


Darlah - 172 uur op de maan
Johan Harstad

Nasa heeft over de hele wereld een loterij georganiseerd, waar alle kinderen tussen de 14 en 18 jaar aan mee mogen doen en als je wint, win je een retourtje naar de maan.  Ze blijven dan daar op de maan 172 uur. De 3 tieners waren getrokken en kregen een opleiding van een paar maanden en ze wisten allemaal dat dit hun leven zou veranderen, maar niet zoals zij dat dachten. En zou de wereld ten onder gaan?

De drie tieners zijn:
Mia is 16 jaar en woont in Stavanger, Noorwegen. Ze is de zangeres van een band en haar ouders hebben haar opgegeven, terwijl ze dat zelf eigenlijk niet wilde.
Midori is 15 jaar en woont in Yokohama, Japan. Ze is een excentriek meisje, dat haar kleren zelf maakt en ontwerpt. Ze valt op school buiten de boot ,maar ze gaat iedere zondag naar harajuku, waar iedereen een buiten beentje was, waardoor ze er zich zelf kon zijn. Maar haar droom was naar New York te gaan, weg van Tokyo.
Antoine is 17 jaar en woont in Parijs, Frankrijk. Zijn vriendin had het net met hem uitgemaakt zonder dat hij wist waarom. Gewoon zomaar, na 5 maanden. Hij besloot dat hij het liefst zo ver mogelijk weg wilde als hij kon. De maan was de beste oplossing.

Een leuk boek, maar jammer dat er geen echte hoofdpersoon was. Want ik vind het wel leuker met een hoofdpersoon, want dan kan je daar wat meer diepte in brengen. Ook werd er erg makkelijk gedaan over de doden. Er werd niet verder op in gegaan als ze dood waren. Tijdens het lezen was het meeslepend, maar achteraf had ik meer verwacht. Het einde verraste me en maakt me nieuwsgierig naar het volgende deel, als er een is.

Gelezen door Jelmer (15 jaar)