2.8.14

De vreselijke tweelinghttp://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/9-t-m-12-jaar/de-vreselijke-tweelingDe vreselijke tweeling is een tweeling die van goede 1-aprilgrappen houd. Max en Lot hebben een moeder die al bang word als hun vader een griepje heeft. Met zo’n moeder kan je natuurlijk goede grappen uithalen en dat is precies wat Max en Lot doen. Op een dag krijgt Max een vreemd mailtje. Het gaat over drankjes om een dier of mens in een hond te veranderen.  natuurlijk bestelt Max er een vooreen goede grap. Maar het gaat helemaal mis. Hun moeder betrapt ze in de rode salon als ze een vis van hun vader het drankje willen geven en ze zet het bij de andere drankjes die hun vader moet drinken. Als Max en Lot via het raam de kamer van hun vader binnenkomen heeft hun vader het drankje al op en zitten ze stiekem met een hond opgescheept. Kunnen ze hun vader nog op tijd het hersteldrankje geven?


Ik vind het een leuk en spannend boek omdat de moeder van Max en Lot niet van dieren met haren houdt, en ze hun vader, nu een hond, geheim moeten houden. Het lijkt mij niks als mij dit zou gebeuren, omdat je dan heel erg stiekem moet doen. Maar om te lezen is het wel erg leuk!


Bijvoorbeeld: “Toen de dames van mevrouw De Leeuws praatgroepje op een middag zaten te vergaderen, sloop Max naar de keuken. Hij trok zijn linker schoen uit en maakte de zool goed schoon. Hij pakte een oude afwasborstel en schrobde de zool net zo lang tot die weer als nieuw was.
Daarna pakte hij een stuk ontbijtkoek en kneedde het een tijdje. Net zolang tot het een bruin klompje was.
Toen ging hij naar de salon waar de dames zaten. Onopvallend ging hij op de bank zitten. De dames waren druk aan het praten over spinneneieren, muggenspuug en vliegensnot.
Op het moment dat niemand keek, plakte Max snel het klompje ontbijtkoek onder zijn schone schoenzool. Daarna legde hij zijn been over zijn knie. Hij hoefde nu alleen nog maar te wachten.
Lang duurde het niet. ‘Jakkes, bah, er zit poep onder zijn schoen!’ riep mevrouw Staak in paniek. ‘Bacterie├źn’ riep mevrouw Schimmelpenninck. ‘Oh nee, nu zitten ze vast overal,’ riep mevrouw Braveboer.
Max had verbaasd naar zijn schoenzool gekeken en toen had hij gezegd ‘Lekker’. Daarna had hij de koek rustig opgegeten.”


Het boek is goed te lezen, er staan bijna geen moeilijke woorden in. Het heeft veel illustraties, die erg grappig zijn. Het is voor jongens en meiden leuk, vooral als je van goede 1-aprilgrappen houdt.


De schrijver van dit boek, Jozua Douglas, heeft ook het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’ geschreven. Het zijn twee losse boeken, die niks met elkaar de maken hebben. Ze zijn allebei even leuk en het maakt niet uit welke je het eerst leest.


Tip: kijk op www.devreselijketweeling.nl voor een trailer van het boek, en voor filmpjes met idee├źn voor 1-aprilgrappen.


Op www.deverschrikkelijkebadmeester.nl staan leuke dingen over dit boek.

De vreselijke tweeling is een vreselijk leuk boek!

Gelezen door Jente(9 jaar)