5.7.14

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
John Boyne

Wat zou jij doen als je zweeft en je ouders je niet meer in huis willen daardoor?
Nou, Barnaby Brocket gaat er voor zijn leeftijd goed mee om, zijn ouders dumpen hem maar hij blijft altijd zichzelf en is altijd optimistisch.
Als Barnaby 8 is besluiten zijn ouders, die absoluut alleen maar 'normale' mensen om zich heen willen hebben, dat ze Barnaby lang genoeg hebben verzorgd. Daarom zoekt zijn moeder haar scherpste schaar uit en gaat met Barnaby en Captain WE Johns wandelen ( Captain WE Johns is de hond van de familie Brocket). Barnaby kan (zoals je al weet) niet gewoon lopen omdat hij zweeft, hij heeft dan ook een zware rugtas met zand op zijn rug. Mevrouw Brocket loopt met Barnaby en Captain WE Johns een heel stuk weg van huis voordat ze haar schaar tevoorschijn haalt, ze loopt met de schaar op de nietsvermoedende Barnaby af en knipt een gat in zijn rugtas. Al het zand loopt langzaam uit zijn rugtas en Barnaby zweeft weg...
Ik vond het een mooi geschreven boek alleen waren de tekeningen ietwat kinderachtig, dat vond ik erg jammer en afleidend.
Het hele boek is realistisch geschreven (ondanks dat Barnaby zweeft dan), alleen het einde kan nooit echt gebeuren. Dat vond ik jammer. Ik bedoel: als je begint met realistisch schrijven, ga dan ook zo door en laat ook het einde realistisch.
Dit boek is zo goed geschreven dat je soms zo in het boek komt te zitten dat je niet meer ergens zit te lezen op de planeet aarde, met een boek in je hand en steeds een bladzijde omslaand, maar dat je de belevenissen van Barnaby echt meemaakt, dat je er bij wijze van spreken als toeschouwer bijstaat!
Dit boek is dan ook zeker de moeite waard om te lezen!

Gelezen doot Lotte (14 jaar)