10.5.14

Hotel De grote Lhttp://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/9-t-m-12-jaar/hotel-de-grote-l


Dit boek is het leukste boek dat ik ooit heb gelezen. Om te weten waarom ik dit zeg hoef je alleen maar de achterkant te lezen:

Als je vader je beste vriend is en hij krijgte en hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld te komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub, en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje
van het heelal, en zij doet ook mee aan die missverkiezing…. Wat doe je dan?

Nou, zo leuk dus. En dit boek is perfect geschikt voor kinderen in de brugklas. Niet meer en niet minder. En verder: dit boek maakt je tenminste elke bladzijde wel een keertje aan het lachen. Bijvoorbeeld: ‘Dat noemen ze nou liefde, Kos,’ riep Pel. ‘Liefde is je keepertje na twintig blunders nog fantastisch vinden.’ En zo gaat het maar door. Ook leuk als je al volwassen bent.

Gelezen door Abe (12 jaar)