24.12.13

Kampioen (5)

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/9-t-m-12-jaar/kampioen
Corien Oranje, schrijfster van:
Kampioen

Victor is een jongen die heel goed is in sport. Hij kan paardrijden, tennissen, golfen, voetballen maar vooral heel goed zwemmen. Hij behoort tot de Nederlandse toppers. Het gaat heel goed met Victor, hij haalt de ene zwemprestatie na de andere. Maar dan gebeurt er iets heel ernstigs.
Als Victor bezig is zijn paard schoon te spoelen, raakt zijn voet vast in het halster. Het paard trekt Vincent uit de wei, en rent 3,5 km met Victor achter zich aan. Ze gaan over asfalt, door bossen en uiteindelijk door het water. Daar wordt Vincent later bewusteloos gevonden.                 
In het ziekenhuis blijkt dat Victor zijn voet moet missen, de schade viel niet meer te herstellen. Dit is natuurlijk een grote schok voor Victor. Het lijkt dan zijn zwem carrière in duigen valt. Maar Victor vecht zich terug. Zou hij ooit weer net zo goed zwemmen als eerst?

Ik vond dit een heel mooi boek, zeker met in het achterhoofd dat dit echt gebeurt is. Ik ben blij voor Victor (in het dagelijks leven Olivier) dat hij terug is in de top en weer wedstrijden kan zwemmen. Het is leuk om te lezen hoe Victor bij beetjes terugkrabbelt naar zijn gewone leven, toen hij alles kon. Zeker een aanrader!

Gelezen door Anne Mei (11 jaar)