7.12.13

In het begin was er... Bob (3)

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/14-jaar-en-ouder/in-het-begin-was-er-bob
In het begin was er.. Bob
Meg Rosoff

‘Wakker. Worden.’ Er klinkt ongeduld in het verzoek. O, jezus. Het is die vervelende meneer B, zijn assistent, zijn privésecretaris, Gods eigen persoonlijke zuurpruim.
In dit boek is God Bob, een ellendige, luie, slordige puber, die alleen maar met zichzelf bezig is en tot overmaat van ramp ook nog verliefd word, er een enorme puinhoop van gemaakt. Hij verlichtte de aarde met discolampjes en constateerde dat het ‘cool’ is, hij raffelde de schepping in zes dagen af en zadelde de wereld op met nare ziektes, hongersnood en grote natuurrampen. Zijn assistent meneer B probeert alles recht te zetten, maar het is wel erg veel werk… Bob laat alle problemen van de aarde aan meneer B over, voor hem is alleen Lucy belangrijk.
Ik raad dit boek zeker aan, het was superleuk en grappig geschreven. Het is ook zo’n boek dat je in een keer uitleest, niet zo moeilijk te lezen. Het einde was heel onverwacht, het was ook een erg onvoorspelbaar boek. Dat maakte het ook leuker, er waren steeds verrassingen. Alles is mogelijk in dit verhaal, ik heb een paar keer hard op zitten lachen!! Echt hilarisch.

Gelezen door Dewi (15 jaar)