11.10.12

Nergens (2)Dit boek gaat over twee meisjes: Audrey en Nathalie. En twee jongens: Frian en Scott.  Ze komen in Nergens terecht doordat ze problemen hebben. Nergens blijkt een wereld te zijn waar mensen komen die in de moeilijkheden zitten. Als mensen een heel erg probleem hebben dan blijven ze voorgoed in Nergens. Ze krijgen er een huis en mogen er wonen. Maar als het probleem niet zo heel erg is dan flits je steeds terug naar de aarde als je weer een stukje verder bent om je probleem op te lossen. De problemen los je samen op met iemand die ook een probleem heeft.
Het boek begint met het probleem van Audrey: haar vader is heel gemeen tegen haar moeder en haarzelf. Ze moet het probleem oplossen met Frian: hij is op aarde heel erg ziek. Nathalie´s probleem is dat haar zusje, Eefje, is verdwenen terwijl zij op haar paste.  Ze moet het met Scott oplossen die hele gemene broers heeft.
Ieder lost  zijn probleem op en dat lukt ook bijvoorbeeld doordat ze tijdens het terugflitsen op aarde mensen ontmoeten die ook wel eens in Nergens zijn geweest.
Ik vond het een leuk boek want het gaat van de werkelijkheid over in iets dat helemaal niet kan. Het is een spannend boek, ook met momenten waarop ze helemaal hopeloos zijn. Ik heb het in een adem uitgelezen. Af en toe gebeuren er wat grappige dingen, maar niet heel veel. De omslag past heel erg goed bij het boek, vooral de geheimzinnige lucht en het wazige landschap. Dan raad je al dat er iets onwerkelijks gaat komen.

Gelezen door: João (11 jaar)