29.4.17

Sefarina en de zwarte mantel

Sefarina en de zwarte mantel
Robert Beatty

“Serafina liep aarzelend de natte, plakkerige trap af, tilde na elke slijmerige stap die ze had gezet haar voet omhoog en schudde hem uit. Toen ze eindelijk onderaan was aangekomen, liep ze een lange schuin aflopende gang door, waar de bruine derrie van het plafond droop. Ze kreeg het vreselijk op haar zenuwen van dit vochtige, gore oord, maar ze liep door. Je moet haar helpen, hield ze zichzelf weer voor. Je mag niet omkeren.”

In het jaar 1899 woont Serafina in de kelder van het kasteel waar haar vader werkt, Huize Biltmore. Niemand weet dat, en dat moet ook zo blijven. Maar op een nacht ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren in het kasteel. Er verdwijnen kinderen, die nacht ziet Serafina met eigen ogen hoe een meisje wordt opgeslokt door een man in een mantel. Maar wie is die man? En wat doet die cape met al die kinderen?

Serafina en de zwarte mantel is uitgeroepen tot het spannendste boek van het jaar. En daar ben ik het helemaal mee eens. Het leest heel makkelijk, en heeft een duidelijke verhaallijn. Het is het eerste deel van een serie, het tweede deel komt uit in september 2017. Ik kan niet wachten!

Gelezen door Emma (11 jaar)