21.11.15

Brendon Chase (2)


“De zolder diende niet alleen als vergaderplaats waar belangrijke plannen werden beraamd, het was ook een plek om de rare eentonige wereld van de grote mensen te ontvluchten. Arme, kortzichtige wezens waren het, met nog maar weinig fantasie en blijkbaar ook niet veel zin in het vrije buitenleven.”

Robin, John en Harold besluiten 1 dag voor ze weer naar hun school moeten weg te lopen van hun tante Ellen, die het goed bedoelt maar het niet lukt om ze op te voeden. Maar dan krijgt Harold de mazelen en gaan Robin en John met z’n twee├źn op weg naar Brendon Chase (het bos in de buurt). Daar vinden ze een oude holle eik en zien dat ze het daar leuk gaan krijgen. Ze schieten op dieren en vinden de Blind Pool, maken hengels en gaan vissen. Als hun zout op is keren ze terug en nemen Harold mee die weer genezen is. Ze ontmoeten Smoko joe en vinden een hond. John redt Smoko’s leven en ze zien een Grizzly beer. Kortom een spannend avontuur.

Ik houd persoonlijk veel van verhalen die niet direct (zoals dat heet) zijn geschreven. En zo is dit verhaal dus geschreven, ik vind het knap dat de schrijver het hele boek nog spannend kan houden.
Als je dit boek leuk vond lees dan ook:

- Hart van inkt/ Web van inkt/ Nacht van inkt
- Het geheim van te veel torens
- Dagboek van een muts / Leven van een loser

Gelezen door Emma (10 jaar)