13.8.15

De Sprookjes-Sprokkelaar

De Sprookjes-Sprokkelaar
Paul van Loon & Laurentien van Oranj
e


Het gaat over een meisje en een grootvader, die midden in het bos leven. Het meisje is nog nooit in het dorp geweest waar ze niet zo ver vandaan wonen. Maar dan, op een dag verteld de grootvader aan zijn kleindochter dat er midden in het bos een kasteel ligt met daarin een magische bibliotheek. De eerste paar keren vindt ze het kasteel wel maar de bibliotheek niet. Ze vraagt hulp aan haar grootvader maar die zegt dat ze de bibliotheek zelf moet vinden. Hij geeft haar wel een takje en zegt daarbij: dit takje zal je de weg wijzen naar de bibliotheek.
Dan vindt ze ook de bibliotheek, gaat lezen en ze blijft maar lezen want ze wordt helemaal in het verhaal gezogen. Het is net als of ze het zelf beleeft. Uiteindelijk komt ze pas in de avond terug.
Die dag daarna mag ze van haar grootvader naar het dorp.
Ze ziet alle mensen treurig lopen. Ze rent naar de bibliotheek en pakt een boek en ze gaat voorlezen, er komen steeds meer mensen kijken. Zelfs volwassenen blijven kijken. Een jongen wilt wraak nemen, want hij was altijd zo populair. Hij vertelt het aan zijn moeder en zijn moeder word kwaad. ( Ze is eigenlijk een heks.) Ze berijdt kruiden en laat het door de lucht zweven. Het meisje ademt het in en kan geen woord meer uit haar keel krijgen. Wil je de rest weten dan moet je het boek zelf maar lezen. Ik vind het boek een beetje kinderachtig maar ik zou het aanraden voor kinderen tussen de 8 en 9 jaar.
Gelezen door Siebe (11 jaar)