21.7.15

Zwart water

Zwart water
Suzanne Wouda

Ik heb het boek Zwart Water gelezen. Het boek is geschreven door Suzanne Wouda en uitgegeven door Ploegsma. Dit boek heeft een mooie kaft.

Het boek speelt zich af in Texel, 1593. Er is een storm waardoor de dijk doorbreekt en hun wei met schapen komt onderstaan. Dat is een ramp, want nu ze geen schapen meer hebben kunnen ze ook geen geld meer verdienen en ze hebben al weinig eten in hun voorraadkast zitten. Ondanks dat het van zijn moeder niet mag, gaat Mattias aan boord op een graanschip, de Anne Maria, om wat geld te verdienen. Aan boord gebeuren er rare dingen. Er verdwijnt een dienst meisje aan boord van een rijke familie, op de terugweg is het eten verrot en is er een week geen wind waardoor ze niet vooruit komen. Hiervan krijgt Mattias de schuld, omdat hij een beeldje van een heks in zijn zak heeft zitten. Zijn vader had dit beeldje gemaakt. Nadat de bemanning hem één keer heeft geprobeerd hem te vermoorden, vlucht Mattias van de boot naar Texel.

Ik vond dit een erg leuk boek waar veel in gebeurde. Er wordt goed beschreven wat er gebeurd, en vaak is dat niet wat je verwacht dat er gebeurt. Het boek heeft een mooie kaft. Het boek geef ik een 8,5.

Gelezen door Thomas (15 jaar)