9.12.14

Knikkelares

Knikkelares
Kate McInyre

Ik heb het boek de Knikkelares van Kate McIntyre met plezier gelezen. De illustraties van Marijke ten Cate zijn ook erg mooi.

De knikkelares 'lola' is een klein soort elfje, mooi roze met groen haar als gras, ze heeft vleugeltjes als van een paardenbloem. Het elfje moet hier taken vervullen om daarna weer terug te gaan naar haar 'huis'.
Haar beentje is per ongeluk gebroken door Martijn's broertje en daarom kan ze niet terug. Martijn en zijn vriend Khalid moeten haar helpen de taken te vervullen: knikkers neerleggen voor kindjes met te weinig knikkers en knikkers afpakken van kindjes die er teveel hebben, maar ze moeten haar ook in leven zien te houden en haar verstoppen voor zijn ouders (die hem helemaal niet kunnen zien, maar dat weet Martijn nog niet) en zijn nieuwsgierige zusje.
Khalid wil echt geen knikkers stelen, dus verzinnen ze een plan om knikkers te verdienen. Natuurlijk loopt dit niet goed... Khalid kan niet knikkeren en ze verliezen alleen maar meer knikkers... Kan de knikkelares nog wel terug?

Ik vond het boek zo mooi omdat je je helemaal kunt verplaatsen in het verhaal, het lijkt bijna alsof je er deel van uitmaakt. Omdat Lola erin meespeelt zie je de 'gewone' wereld waarin we leven met hele andere ogen. Mooi om dat te ervaren.
Ik zal het boek zeker aanraden om zelf te lezen.
Het enige is dat het soms moeilijk is om te begrijpen of het over Khalid gaat of over Martijn, maar dat maakt voor het verhaal eigenlijk niet zoveel uit.

Veel leesplezier!

Gelezen door Emma (11 jaar)