7.12.14

De Loserlijst (4)

De loserlijst

Ik heb onlangs het boek de Loserlijst gelezen, van H.N. Kowitt.

Dennis, de hoofdpersoon in het boek, houdt, net als zijn vriend Jasper, van strips, tekenen en lezen. Iedereen vindt hun nerds. Zelf vinden ze van niet en ze zijn dan ook niet blij als ze op de 'loserlijst' komen te staan. Deze hangt in de meisjes-wc. Om hun naam van de lijst te halen, gaan ze stiekem de WC's van de meisjes in. Daar wordt Dennis natuurlijk gesnapt en hij moet nablijven. De dag erna wordt het nog ingewikkelder want bij een 'voedselgevecht' spuit hij perongeluk hete chilisaus op Spike. Spike is hoofd van een bende en wordt heel boos op hem. Maar dan komt de bende erachter dat hij heel goed kan tekenen. Hij mag daarom tatoeages bij hun gaan maken.
Hij moet steeds meer met de bende optrekken, waardoor het contact met Jasper wat minder wordt. Dennis weet niet dat Jasper een stripboek moet stelen van de bende uit de winkel. Als Dennis dit toch ontdekt wil hij hem terugbrengen naar de stripwinkel, waar ook toevallig de handtekeningensessie van zijn grote stripidool, Mike, bezig is. Natuurlijk wordt hij hier ook gesnapt. Een erg grappig eind! Lees dat zelf maar...
Want het is zeker de moeite waard om het boek te lezen. Ook voor meisjes. Je kunt je helemaal inleven in de hilarische situaties. Alles wordt heel duidelijk gezegd en grappig getekend. De personnages zijn allemaal wat overdreven, maar dat maakt het juist absurder en daardoor nog grappiger.
Je leest het boek lekker snel uit en het is leuk om erin te bladeren en terug te kijken naar de plaatjes.


Gelezen door Emma (11 jaar)