21.9.14

Inwijding


Divergent is geschreven door Veronica Roth. Het boek gaat over een samenleving in de toekomst. Het land is verdeeld in vijf bevolkingsgroepen die facties heten met elk hun goede en slechte kanten. Iedereen hoort bij zo’n factie en moet zich daar naar gedragen. Een mooi idee voor een boek, maar werkt het ook?
De hoofdpersoon van het boek is de 16 jarige Beatrice. Ze is geboren in de factie Zelfverloochening, waar iedereen elkaar helpt en geen egoïsme kent. Ze voelt zich er echter niet thuis en de test komt eraan waarna ze zal moeten kiezen in welke factie ze voor de rest van haar leven gaat wonen. Maar haar testresultaten leveren geen duidelijk resultaat en dat blijkt levensgevaarlijk te zijn, vanaf nu is ze afwijkend.
Het boek is erg spannend en mooi. Het zit bordenvol actie en sensatie. Ook is het zeer levendig geschreven. Als jongen raad ik het boek echter eerder voor meisjes aan dan voor jongens. Dit komt doordat de hoofdpersoon geschreven is als een meisje. Hierdoor is het voor jongens op sommige momenten moeilijk(er) om met haar mee te leven.
Ben je erg geïnteresseerd in het boek en zou je willen dat er een film van wordt gemaakt. Dan heb ik goed nieuws voor je. Die is er!
Gelezen door Peer (14 jaar)