18.1.13

De wraak van Lorre (2)

De wraak van Lorre
Tosca Menten


Lorre is een papegaai en woonde bij houthakker Janus en operazangeres Mathilde in een huisje in het bos. Hij was een keer een poot kwijt geraakt en toen had Janus voor hem een  nieuwe poot gesneden. Lorre had het erg naar zijn zin bij zijn baasjes. Totdat  Janus en Mathilde een auto ongeluk kregen...
Jop vindt in zijn boom een groene papegaai met een houten poot. Hij wil de papegaai zo snel mogelijk naar binnen krijgen. Jop besluit piano te gaan spelen en net te doen of hij de papagaai niet ziet. Het werkt! De papegaai vliegt naar binnen! Van zijn vader mag hij de papegaai houden.  Op zijn halsbandje staat: Lorre. Als Jop ontdekt dat zijn papegaai kan zingen laat hij het meteen aan zijn vriendinnetje Saar weten. Saar denkt dat Lorre misschien vroeger een muzikaal baasje had. Op een dag komt een of andere meneer Panini aanbellen bij Jop en zijn vader. Hij wil de papegaai kopen voor zijn mooie stem. Maar dat laten Jop, Saar en papa niet gebeuren! Kort daarna weet het hele dorp dat Jop een zingende papegaai heeft. Iedereen koopt een papegaai en uit elk huis in het dorp is nu vreselijk gekrijs te horen! En dan, precies op dat moment verdwijnt Lorre. Wat nu?

Ik vond dit een heel leuk, grappig, spannend boek en zeker een aanrader! Ik kon niet meer stoppen met lezen! Ik zelf zou net als Jop ook wel zo’n mooie, lieve, knappe papegaai willen. Als je van Tosca Menten houdt, LEES DIT!!!

Gelezen door Anne Mei (10 jaar)