28.10.11

Erebos 2

 Ursula Poznanski

Op een school in Londen gaat een illegale versie van het verslavende spel Erebos van hand tot hand. Iedereen wil graag Erebos spelen, maar wie er eenmaal aan begint, kan er niet meer zomaar mee stoppen. Als je de regels overtreedt of een opdracht niet uitvoert word je uit het spel geknikkerd en mag je nooit meer meespelen.
Veel kinderen spelen het spel al, maar Nick nog niet. De kinderen uit zijn klas gaan vaak ook niet meer naar school toe. Als Nick de kans krijgt om het spel te spelen, grijpt hij die kans en begint te spelen. Al gauw raakt ook hij eraan verslaafd en gaat hij nauwelijks meer naar school.
Op een dag moet hij als opdracht zijn docent Engels vergiftigen. Eerst twijfelt hij of hij het wel wil doen maar dan doet hij het toch niet, hierdoor wordt Nick uit het spel geknikkerd en doet hij niet meer mee. Dan krijgt zijn beste vriend een ongeluk. Is Erebos alleen maar een game, of is het toch werkelijkheid?
Erg spannend geschreven boek, ik hou zelf ook erg van avontuurlijke boeken, dus ik zal het boek zeker aanraden! . Ik zou graag nog wel meer boeken willen lezen van Ursula Poznanski, want ze heeft zo'n spannende schrijfstyle.

Gillis