14.6.16

De appeltaart van hoop

Sarah Moore Fitzgerald

“ Van: Oscar Dunleavy
Aan: Meg Molony
Onderwerp: Aarde aan Meg. Meg, ben je daar?
Meg? Waarom laatje opeens niets meer van je horen? Kom nou, we zouden elkaar elke dag schrijven, en nu blijft het stil en ben je weg terwijl ik echt even heel graag met je zou praten. Stop met gemeen doen, doe die laptop open en stuur me een foto of zoiets, zodat ik weet hoe je er ook al weer uitziet, oké?
Ik kreeg nog een paar van zulke e-mails van hem, maar ik heb geen daarvan beantwoord. De laatste die ik ontving bestond maar uit 4 woorden: Meg waar ben je? Twee weken later hoorden we het nieuws.”

Meg en Oscar zijn beste vrienden, ze zijn buren en Meg is zelfs een heel klein beetje verliefd. Oscar kan iets vreemds, hij bakt taarten, appeltaarten. Maar niet zomaar appeltaarten, als je een hele punt op hebt ziet alles er weer heel anders uit en krijg je weer hoop. Zelfs in de meest hopeloze situaties. Maar dan hoort Meg dat ze een half jaar in Australie gaat wonen. Er komt tijdelijk een ander meisje in haar huis wonen. Maar zij stookt Oscar en Meg tegen elkaar op en maakt Oscar de loser van de klas. Dan gebeurt er iets vreselijks....

Ik vond het een heel goed boek, het is heel goed bedacht en het leest heel fijn.......

Gelezen door Emma (11 jaar)