29.6.15

De honden

http://www.denieuweboekerij.nl/boeken/kinderboeken/14-jaar-en-ouder/de-honden
Alan Stratton

De honden is geschreven door Allan Stratton. Het  is een beetje moeilijk om het te classificeren in een genre omdat het één grote mikmak is van thema’s. Voorbeelden zijn: horror, mysterie en avontuur.
Het boek gaat over Cameron, die met zijn moeder continu op de vlucht zijn voor zijn gewelddadige vader. Het boek op zich is goed geschreven en creatief bedacht, maar soms iets te langdradig. Bijvoorbeeld de gesprekken van de geest van Jacky en Cameron. 
Over de geest van Jacky gesproken; omdat Cameron en zijn Moeder op de vlucht zijn, moeten ze telkens verhuizen. Uiteindelijk komen ze aan in een dorpje dat Wolf Hollow heet. daar kopen ze een boerderij waar iets vreselijks is gebeurd; een eerdere eigenaar van de boerderij was paranoïde geworden en had een troep valse honden gekocht om zich te beschermen tegen de buitenwereld. Uiteindelijk wordt hij (eigen schuld dikke bult) door de honden verscheurd. Cameron merkt dat er vreemde dingnen gebeuren in het huis. Hij praat bijvoorbeeld in zijn dromen met de geest van een jongen met een Davy Crockett-muts die Jacky heet. het boek doet goed zijn best om je te laten blijven lezen. Dat lukt ook. 
Ik geef dit boek een 8.

Gelezen door Abe (13 jaar)