30.6.14

Eragon (2)


Al jaren lang doen verhalen De Rijders veel eer aan
Het zouden machtige wezens zijn
Op machtige draken
Ze zijn in staat om machtige magie te gebruiken
En zijn meesters van het zwaard
Echter, ze zijn al lang van de aardbodem verdwenen
En als ze er nog wel zijn
Hebben ze zich aangesloten bij Galbatorix
De Koning die met harde hand regeert
Velen zouden hun leven geven om een rijder te zijn
Of zelfs om er maar eentje te zien
Als Eragon een mysterieuze steen ontdekt in een van de valleien van Het Schild, gaat het avontuur van start. Hij heeft veel gehoord over de drakenrijders maar denkt er geen moment aan dat de steen een draken ei kan zijn. Pas als het ei uitkomt beseft hij wat het is. Daarna leidt zijn leermeester, Brom, hem het hele rijk door, en verder, om hem te trainen. Uiteindelijk moet hij zich in een groot gevecht bewijzen als drakenrijder.
‘Eragon’ is het eerste boek uit de serie ‘Het Erfgoed’ en een sterk begin. Het duurt even om op gang te komen maar daarna kon ik het niet meer laten liggen. De personages worden niet uitgebreid beschreven, maar gaandeweg leer je ze steeds beter kennen omdat ze vertellen over hun verleden. In de wereld van Eragon zijn er dingen mogelijk die hier onmogelijk zijn en dat geeft de schrijver veel mogelijkheden waar hij goed gebruik van maakt. In zekere zin lijkt dit boek op ‘Harry Potter’, omdat je een uitverkorene hebt die wordt getraind om vervolgens een groot gevecht op het einde te hebben.
Het boek zit vol actie, maar is op de juiste momenten afgewisseld met rust. Dat maakt het lezen prettig. Wees wel gewaarschuwd, want op de momenten van actie kan je het boek niet laten liggen.
Een erg goed boek in een mooie wereld, met sterke personages.

Gelezen door Lukas (14 jaar)